Eger-rali: a technika közbeszólt, kiállni kényszerült a Praktistar Motorsport

Eger-rali: a technika közbeszólt, kiállni kényszerült a Praktistar Motorsport

A Hadik András, Bacigál Igor páros nyerte a vasárnap befejeződött Eger-ralit, az országos bajnokság idei nyitófutamát. A Kálmánczi-Schmidt páros feladni kényszerült a versenyt. Praktistar Motorsport-Inter Cars csapata szombaton fejezte be a versenyt.

A verseny hivatalos honlapja szerint a Ford Fiesta R5-tel induló duó 23.5 másodperccel teljesítette gyorsabban a 160 kilométeres össztávot, mint a második helyezett Turán Frigyes, Bagaméri László kettős.

A kétnapos viadalon a Kazár Miklós, Tóth Zsolt páros végzett a harmadik helyen. A kilenc verseny hétvégéből álló országos bajnokság április végén folytatódik a Miskolc-ralival.

Végeredmény: Eger-rali (160,73 km, 20 gyorsasági szakasz), a dobogósok:
1. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) 1:12.04.2 óra
2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) 23.5 másodperc hátrány
3. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 27.5 mp h.

A Praktistar Motorsport csapata jó előjelekkel készült a szezonnyitó versenyhétvégére. Az új, épített Lada VFTS 2105 jól teljesített az Eger Rallye-t megelőző orfűi tesztelésen.

A csapat nyilatkozata a balszerencsés versenyhétvégről: "Igaz, sajnos rövidre sikeredett nekünk most ez a verseny, de úgy gondoljuk, összességében ez is segíti a jövőnket. Rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amit mindenképp pozitív dolognak tartunk. A technika ördöge mindig ott van velünk a versenyeken, probálunk mindent megtenni, hogy elkerüljük a problémákat, de néha nem tudunk túljárni az ördög eszén. Most már probálunk előre nézni, nem azon gondolkozni mi volt, hanem azon mit kell tenni, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy Miskolc Rallye-ra felkészítsük autónkat és újra rajthoz tudjunk állni."

Inter Cars Hírek