HOGYAN CSOMAGOLJUNK EGY MOTOROS TÚRÁRA

2023-07-05

Szeretsz motorozni, és egy hosszú túráról álmodozol? Ha ez lehetetlennek tűnik számodra, nem is tévedhetnél nagyobbat. Elég, ha a járművet a megfelelő tartozékokkal – jó minőségű motoros nyeregtáskával, túradobozzal vagy tanktáskával – szereljük fel, hogy akár egy több napos motoros kirándulásra is kényelmesen tudjunk pakolni és egy emlékezetes kalandban lehessen részünk.

Mit érdemes tudni a motoros csomagtartókról? Mik a különbségek és melyik típust válasszuk? A részleteket alább olvashatod.

Hogyan utazzunk biztonságosan és kényelmesen motorkerékpárral?

Motorozás során felejthetetlen pillanatokat élhetsz át, érdekes helyeket ismerhetsz meg, de új élményeket is szerezhetsz. Kétkerekűvel nem csak a lakóhelyed közelében, hanem egy hosszabb túrára is vállalkozhatsz. Az ilyen utakra azonban eltérő szabályok vonatkoznak, és megfelelő felkészülést igényelnek. A fő probléma a külső tényezőknek – különösen a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak – való kitettség. Nemcsak az alacsony hőmérséklet, az eső és a hó okozhat gondot, hanem a hőség is. Hogy minden helyzetre felkészüljünk, érdemes felszerelni magunkat motoros túradobozokkal vagy egyéb kiegészítőkkel, amelyek segítségével magunkkal vihetjük a szükséges felszerelést, így megkönnyíthetjük az utazást akár a világ legtávolabbi szegletébe is.

Motoros csomagtartók – milyen modelleket válasszunk?

A gyártók különféle típusú motorkerékpár-csomagtartókat kínálnak, amelyek nemcsak túramotorokhoz, hanem sok máshoz is ideálisak. A legnépszerűbb változatok közé tartozik:

  • nyeregtáskák és oldaltáskák;
  • túradobozok;
  • tanktáskák.

Ezek közül a legnépszerűbb a központi túradoboz. A változat iránti nagy érdeklődés a kapacitásának köszönhető – az elérhető modellek űrtartalma akár 40 liter is lehet, ugyanakkor könnyen összeszerelhetők és menet közben is problémamentesek. Egy ilyen kapacitású poggyásztároló elég jó megoldás, bár nagyon hosszú utak esetén kicsink bizonyulhat. Ilyen helyzetben jól jönnek a nyeregtáskák és oldal-dobozok. Használhatók ruhák, utazási kiegészítők vagy akár a szükséges szerszámok szállítására is. Igen népszerűek a tanktáskák is, amelyekben érdemes apróbb tárgyakat – dokumentumokat, kulcsokat, nassolni valót, vizet – tárolni.

Melyik nyeregtáskát válasszuk – vagy hogyan találjuk meg a motorhoz megfelelő túraboxot

A legegyszerűbb dolgunk a túramotorokkal van. Az ilyen típusú kétkerekűeknél már az alapfelszereltségben is gyakran megtalálható, persze nem mindig. Kicsit nehezebb kiválasztani a megfelelő modellt a sport- vagy a naked bike-okhoz. Az univerzális túradobozok és oldaltáskák segíthetnek, amelyek kerettel együtt is megvásárolhatók a könnyű összeszerelés érdekében. Ha attól tartanál, hogy egy ilyen megoldás nem lesz túl tartós, megnyugodhatsz. Az így felszerelt mindenféle táskát vagy motorkerékpár-csomagtartót kiváló minőségű, erős rögzítőelemekkel látják el, amelyek biztosítják a szilárd felszerelést, és az utazás közbeni biztonságot is.

A megfelelő nyeregtáska vagy túradoboz kiválasztásakor sok tényezőre érdemes odafigyelni, nem csak arra, hogy a kiválasztott modell illeszkedik-e a kétkerekű modelljéhez. Érdemes megfontolni a következőket is:

  • anyag, amelyből a táska készült;
  • a gyártó hírneve;
  • a táska mérete és felépítése;
  • felszerelési mód.

Érdekes módon a gyártók nem csak szövetből és bőrből készült motorkerékpár nyeregtáskákat kínálnak, hanem ezek alumínium változatait is. Nemcsak a funkcionalitásukkal, hanem a használat kényelmével és rendkívüli tartósságával, valamint az időjárási viszonyok káros hatásaival szembeni ellenálló képességükkel is kiemelkedőek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő tanktáskát?

A tanktáska egyike azon elemeknek, amelyeket minden motoros értékelni tud. Ez a kiegészítő megkönnyíti, hogy több tartozékot vigyünk magunkkal egy utazásra, de mindenekelőtt kéznél tarthatjuk azokat. Ezenkívül a tanktáska – felépítése és felszerelési módja biztosítja a tárgyak biztonságos szállítását, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. A tanktáskák esetében is érdemes egy bevált és jó hírű gyártó modelljét választani. Emellett ügyeljünk a táska felszerelésének módjára és a rögzítőhevederek minőségére – hogy minden körülmények között biztos rögzítést biztosítsanak, ugyanakkor ne sértsék meg a kétkerekű fényezését. Jó választást jelenthetnek a vízálló anyagokból készült modellek is – a benne hordott tartozékok védettek az esetleges beázás, sérülés ellen. A kapacitásra is érdemes odafigyelni – akadnak kisebb és nagyobb űrtartalmú modellek is.

A motoros nyeregtáskát, túraboxot vagy tanktáskát minden alkalommal a kétkerekű tulajdonosának egyéni igényeihez kell igazítani – a motoros tudja a legjobban, milyen kiegészítőkre van szüksége egy utazáshoz.

Megosztás a Facebook-on
Megosztás a Twitter-en
Megosztás a Linkedin-en
Küldés mail-ben
2023-07-05
EGY SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSI VERSENY EREDMÉNYEI
EGY SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSI VERSENY EREDMÉNYEI
News
u1484.png
2020-09-10
F1: Hamilton behúzta hetedik világbajnoki címét!
F1: Hamilton behúzta hetedik világbajnoki címét!
Truck
u96.png
2020-09-15
A bajnokot illető 1-es rajtszámot választotta
A bajnokot illető 1-es rajtszámot választotta
MOTOR ÉS TUNING
u1483.png
2020-09-10
Garázsdoki, Páciens: BMW i3 (I01)
Garázsdoki, Páciens: BMW i3 (I01)
Oil
2023-07-05
A HATÉKONY SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ELŐNYEI
A HATÉKONY SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ELŐNYEI
News
u1817.png
2020-09-25
A felelősség mindannyiunké!
A felelősség mindannyiunké!

Read also

HOGYAN CSOMAGOLJUNK EGY MOTOROS TÚRÁRA
2023-07-05
HOGYAN CSOMAGOLJUNK EGY MOTOROS TÚRÁRA
<p>Szeretsz motorozni, és egy hosszú túráról álmodozol? Ha ez lehetetlennek tűnik számodra, nem is tévedhetnél nagyobbat. Elég, ha a járművet a megfelelő tartozékokkal – jó minőségű motoros nyeregtáskával, túradobozzal vagy tanktáskával – szereljük fel, hogy akár egy több napos motoros kirándulásra is kényelmesen tudjunk pakolni és egy emlékezetes kalandban lehessen részünk.</p>
A HATÉKONY SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ELŐNYEI
2023-07-05
A HATÉKONY SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ELŐNYEI
A megállapodás szerint időben történő hatékonyan elvégzett szállítás, szállítmányozás eredménye az elégedett ügyfél.Kövesse ezeket a tanácsokat annak érdekében, hogy flottaszolgáltatása zavartalan maradjon ügyfelei számára.
EGY SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSI VERSENY EREDMÉNYEI
2023-07-05
EGY SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSI VERSENY EREDMÉNYEI
ÚTON FELFELÉ (2023 augusztus)
© Inter Cars. Minden jog fenntartva